Willems kan dankzij uitstellen EK weer dromen van oproep

Willems kan dankzij uitstellen EK weer dromen van oproep

26 maart 2020 – Het uitstellen van het EK naar de zomer van 2021 heeft Jetro Willems nieuwe hoop gegeven op deelname aan het eindtoernooi. Hoewel de back onder Ronald Koeman nog geen minuut speelde, is hij wel nog altijd Oranje's jongste EK-speler ooit. "Dat ik nu een jaar langer heb om me bij de EK-selectie te knokken, zie ik als wat positiefs in deze rare situatie."Dat vertelt hij tegenover VTBL. Hoewel Willems – die ontkent dat zijn blessure ernstiger zou zijn dan werd gedacht, wat recentelijk in de media verscheen – ook voor het huidige EK fit had kunnen zijn, was haasten volgens hem niet nodig. "Memphis was al een bepalende, belangrijke schakel in het Nederlands elftal. Ik had onder bondscoach Ronald Koeman nog niet één keer bij de selectie gezeten. Dat is natuurlijk wel een groot verschil. Waarvoor precies had ik me dan moeten haasten?", vraagt hij zich hardop af over zijn revalidatie.

Omdat Willems nu een jaar langer heeft om zich in de kijker te spelen van Koeman, mag hij weer hopen op het EK. Toch zal er eerst duidelijkheid moeten komen over zijn toekomst. "Ik weet ook niet wat er volgend seizoen gaat gebeuren. Ik heb daar nog niet met Eintracht Frankfurt over gesproken", aldus de back, die gehuurd wordt door Newcastle United van de Duitse club.

"Ik zou het mooi vinden om ook volgend seizoen in Engeland te spelen. Die competitie past bij me, vind ik. Maar ik ben daar nog niet echt mee bezig. Eerst maar eens helemaal fit worden", verzekert de verdediger.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 10 april 2020

  2. donderdag 9 april 2020