'Steeds meer geluiden pleiten voor stoppen van huidige Eredivisie'

'Steeds meer geluiden pleiten voor stoppen van huidige Eredivisie'

26 maart 2020 – Er klinken steeds meer geluiden in de Nederlandse voetbalwereld die pleiten voor het stoppen met het huidige seizoen. Hoewel de weg daar naartoe nog heel lang zal zijn er daar ook veel nadelen aankleven, is dat een steeds realistischer wordende optie. Met name omdat de optie om het seizoen verantwoordelijk af te maken, steeds moeilijker wordt.Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Als de sportcomplexen tot 1 juni dichtblijven – wat volgende week dinsdag besloten wordt door de regering – is het afmaken van de competitie schier onmogelijk. Het fit krijgen van de voetballers zou dan al vier tot zes weken gaan duren, nog los van de tijd die de laatste wedstrijden nog innemen. Ook zou het problemen geven met reeds gemaakte afspraken, verzekeringen en nog tal van andere zaken.

Lees ookAlles duidt op uitstel van 30 juni als deadline competities

Toch zal men ook niet zomaar stoppen met de Eredivisie, schrijft het AD. 'Tegelijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan: veel clubs missen dan acuut een enorme berg inkomsten, aan kaartverkoop, horeca en mogelijk sponsor- en tv-inkomsten. Banen komen op de tocht te staan. Nog los van de sportieve gevolgen als promoties, degradaties en Europese plaatsingen onder druk komen te staan', aldus de ochtendkrant.

In het artikel komen onder andere Evgeniy Levchenko (VVCS), Sjors Ultee (Fortuna Sittard) en Cees Roozemond (sc Heerenveen) aan het woord: ook zij zouden begrijpen als het voetbal afblazen wordt voor de rest van dit seizoen. Wel is het volgens hen belangrijk dat er in elk geval op korte termijn duidelijkheid komt over de rest van dit seizoen. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 10 april 2020

  2. donderdag 9 april 2020