Vitesse
1 – 0
Sparta
PSV
0 – 0
FC Emmen

Czyborra: "Je hoort steeds weer de sirenes van de ambulances"

Czyborra: "Je hoort steeds weer de sirenes van de ambulances"

25 maart 2020 – Al enige tijd zit Lennart Czyborra in zelfisolatie. Dat moet ook, want de linksachter van Atalanta is sinds enkele maanden woonachtig in Lombardije. Die regio is zwaar getroffen door het coronavirus.Czyborra maakte enkele maanden geleden de overstap van Heracles Almelo naar Atalanta. Met de Italiaanse club plaatste hij zich op 10 maart ten koste van Valencia voor de kwartfinale van de Champions League. "Op het moment van het grootste succes uit de clubgeschiedenis, vroeg Atalanta onze supporters om thuis te blijven in plaats van naar het vliegveld te komen. Daar gaven de fans gehoor aan", herinnert hij zich de vreemde situatie.

Daarna ging het snel. Italië ging in lockdown en werd hard getroffen door het coronavirus. In Bergamo zijn al veel doden gevallen. "Je hoort steeds weer de sirenes van de ambulances", aldus Czyborra tegen BILD. "Het is een heel rare situatie. Je moet oppassen dat je niet depressief wordt. Ik zoek naar manieren om mezelf te vermaken. Ik hou mezelf fit en was voor de crisis begonnen met het leren van de Italiaanse taal, daar ben ik nu mee bezig."

Zijn vrienden en familie maken zich zorgen om hem. "Maar voor mij is het niet anders: in Duitsland is de situatie ook niet ongevaarlijk voor bijvoorbeeld mijn grootvader", besluit Czyborra, die hoopt dat het normale leven weer snel hervat kan worden.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020