Krul: "Wie ben ik om te klagen als de hele wereld in brand staat?"

Krul: "Wie ben ik om te klagen als de hele wereld in brand staat?"

25 maart 2020 – Vlak voordat de coronacrisis uitbrak, werd Tim Krul door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De doelman had het gevoel dat hij 'enkele centimeters' van zijn terugkeer in Oranje was verwijderd, maar zal zijn rentree voorlopig moeten uitstellen. Klagen doet hij echter niet. "Wie ben ik om te klagen als de hele wereld in brand staat?", vraagt hij zich hardop af in De Telegraaf.Krul vindt dat de spotlights nu niet op hem gericht moeten staan. "De aandacht moet uitgaan naar het verplegend personeel dat veertien uur achter elkaar recht het vuur inloopt om mensenlevens te redden. Daar heb ik onbegrensde bewondering voor", aldus Krul, die van zijn club Norwich City een lijst heeft meegekregen met telefoonnummers van tientallen oudere seizoenkaarthouders. "We bellen ze elke week even op en als er een psychisch of lichamelijk probleem is, melden we dat bij Norwich City."

Krul liep in 2015 tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Kazachstan een ernstige blessure op. Sindsdien kijkt hij niet meer ver vooruit. "Ik ben mentaal veranderd, was een planner, maar dat ben ik nu helemaal niet meer. Ik kijk van week tot week, van wedstrijd naar wedstrijd. En ik geniet van elk moment dat ik tijdens trainingen en wedstrijden op het veld mag staan", vertelt de keeper, die opgebeurd werd door teamgenoten en stafleden toen bekend was geworden dat het EK was uitgesteld. "Ze dachten dat het nodig was, omdat ik zó dicht bij het EK in 2020 was. Maar dat hoefde niet. Ik heb al voor mijn land mogen uitkomen, met het WK in 2014 en de strafschoppenreeks tegen Costa Rica als hoogtepunt."

Druk maken over zijn Oranje-toekomst doet Krul zich niet. "Het gesprek dat ik met bondscoach Koeman had na Norwich City-Liverpool en mijn voorselectie voor de interlands van eind maart tegen de Verenigde Staten en Spanje, die dus niet doorgaan, gaven me een goed gevoel en zijn een motivatie om zo door te gaan. Misschien krijg ik tijdens de interlands in augustus en september een kans om me te laten zien. Ben ik er volgend jaar tijdens het EK bij, dan is het prachtig. Zo niet, dan heeft het niet zo mogen zijn."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020

  3. vrijdag 23 oktober 2020