Derksen: "De oppositie tegen Ten Hag borrelt weer een beetje op"

Derksen: "De oppositie tegen Ten Hag borrelt weer een beetje op"

25 maart 2020 – Erik ten Hag beschikt bij Ajax over een contract dat doorloopt tot de zomer van 2022, maar het is nog onzeker of de vijftigjarige trainer ook volgend seizoen aan het roer staat in Amsterdam. Johan Derksen van Veronica Inside stelt dat de oefenmeester er niet meer goed op staat bij een groot deel van de spelersselectie. "Ik heb zelfs al vernomen dat er intern is vergaderd of ze wel met hem moeten doorgaan", aldus de analist.Vanuit het Drentse Grolloo doet Derksen zijn verhaal. "Ik hoorde uit doorgaans betrouwbare bron dat bij Ajax de oppositie tegen Erik ten Hag weer een beetje opborrelt. Er begint een heel grote groep spelers in de selectie tegen te staan dat die man, die echt blij mag zijn dat hij trainer mag zijn van dit grote Ajax, zich manifesteert als degene die het voetbal heeft uitgevonden. Dat betweterige toontje begint een hoop spelers tegen te staan."

Dat er intern is vergaderd over het mogelijk afscheid nemen van Ten Hag, is volgens Derksen een probleem voor Marc Overmars en Edwin van der Sar. Zij hebben zich solidair verklaard aan de trainer. "In dit soort tijden borrelen dit soort ongenoegens weer op. Mensen hebben tijd om rust te nemen en kunnen met elkaar bellen. De irritatie groeit, want het is geen prettige tijd om in te leven. Plotseling krijg je dan een vijfde colonne binnen zo'n groep die vindt dat ze niet met deze trainer door moeten."

Ten Hag is iets meer dan twee jaar hoofdtrainer van Ajax. Vorig seizoen won hij de landstitel en de beker met de Amsterdammers. In de Champions League gooide Ajax hoge ogen door de halve finale te bereiken. In de huidige jaargang vallen de resultaten tegen. De ploeg van Ten Hag is Europees al uitgespeeld en uitgeschakeld in de KNVB Beker. In competitieverband deelt Ajax de eerste plaats met AZ.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020