Go Ahead Eagles zegt álle aflopende contracten op

Go Ahead Eagles zegt álle aflopende contracten op

25 maart 2020 – Go Ahead Eagles heeft de contracten van alle spelers die beschikken over een aflopende verbintenis formeel opgezegd. Vanwege de onzekerheid rondom de uitbraak van het coronavirus is de club tot dit 'drastisch' besluit gekomen. "Met het oog op de huidige situatie in de wereld kunnen we geen risico's nemen", aldus technisch manager Paul Bosvelt.In totaal hebben veertien (!) spelers de boodschap gekregen dat hun contract niet wordt verlengd. Het gaat om Hobie Verhulst, Mark Spenkelink, Jeroen Veldmate, Elmo Lieftink, Jaroslav Navrátil, Adrian Edqvist, Alexander Bannink, Donny van Iperen, Maarten Pouwels, Maecky Ngombo, Soufyan Ahannach, Henri Anier, Jenthe Mertens en Elso Brito.

"Een flinke groep", aldus Bosvelt. "Met meerdere van deze spelers waren we in normale omstandigheden gaan praten over contractverlenging of het lichten van hun optie. Maar de huidige omstandigheden zijn verre van normaal. Er valt op dit moment geen zinnig woord te zeggen over de impact van de huidige situatie waarin de voetbalwereld verkeert. Worden wedstrijden wel of niet gespeeld? Is dat met of zonder publiek? En wanneer? Hoe komt het (regionale) bedrijfsleven uit deze corona-crisis? Allemaal factoren die grote invloed hebben op onze financiële huishouding. Nu grote beslissingen nemen op het gebied van contracten is te risicovol."

Om dit nu te communiceren, voelt wrang voor Bosvelt. "Het allerbelangrijkste is nu de gezondheid van eenieder; in onze regio, in Nederland, in de hele wereld. Wij leven intens mee met iedereen die deze crisis treft, op welke manier dan ook. Het is dat de wet- en regelgeving in Nederland voorschrijft dat je arbeidsovereenkomsten vóór 1 april formeel moet opzeggen. En dat onze supporters uiteraard het recht hebben om te weten hoe de vlag er bij hun club bij hangt. Aan alle kanten merken we – óók, of misschien wel júist in deze crisis – hoe groot hun betrokkenheid is."

Dat de contracten zijn opgezegd, betekent niet per se dat Go Ahead Eagles niet met bepaalde spelers door wil. Verder benadrukt Bosvelt dat fans zich geen zorgen hoeven te maken over de continuïteit van de club. "Door een gezond financieel beleid kunnen we als club wel tegen een stoot. Je moet het alleen zo zien: hoe groter de negatieve impact, hoe lager ook ons spelersbudget. Vandaar dat we nu nog geen nieuwe contracten willen afsluiten. We bereiden ons wat dat betreft voor op verschillende scenario's en blijven achter de schermen net zo hard werken aan de toekomst van de club als voorheen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020