Van Aanholt wilde in 2012 naar Twente: "Hij wilde me zó graag"

Van Aanholt wilde in 2012 naar Twente: "Hij wilde me zó graag"

25 maart 2020 – Als het Patrick van Aanholt had gelegen, was hij in 2012 naar FC Twente verkast. Chelsea, zijn toenmalige club, had echter andere plannen met de vleugelverdediger. Van Aanholt werd gestald bij Vitesse, waar hij uiteindelijk twee en een half jaar speelde.In een onderhoud met The Athletic vertelt Van Aanholt hoe zijn tijdelijke transfer naar Twente afketste. "Michael Emenalo was toentertijd de technisch directeur. Ik heb hem een aantal keer gesproken, zelfs tegen hem geschreeuwd. Toen mijn huurperiode bij Wigan Athletic afliep, had ik een overeenkomst met FC Twente, destijds de koploper van de Eredivisie", begint hij.

"Steve McClaren was de manager en ik wilde voor hem spelen. Hij wilde me zó graag, dus ik dacht: cool. Maar Michael (Emenalo, red.) belde me en vertelde me dat ik naar Vitesse moest. Ik zei: nee, ik wil niet naar Vitesse, ik wil naar FC Twente. Hij antwoordde: nee je móét naar Vitesse. Dat heb ik geaccepteerd, maar toen ik daar kwam,  speelde ik niet."

Na een tijdje veroverde Van Aanholt alsnog een basisplaats bij Vitesse. Na twee en een half jaar in Arnhem te hebben gebivakkeerd, streek de vleugelverdediger neer bij Sunderland. Tegenwoordig komt Van Aanholt uit voor Crystal Palace, waar hij een vaste basisspeler is.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 22 januari 2021

  2. donderdag 21 januari 2021