Luijckx hervat training in Denemarken: "Met twee meter afstand"

25 maart 2020, 18:30

Kees Luijckx heeft vandaag (woensdag) met het Deense Silkeborg de training hervat. Het gebeurt wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. "In een groepje met zes spelers, met twee meter afstand tot elkaar, is het de bedoeling dat we weer oefeningen op het veld gaan doen", vertelt de 34-jarige verdediger.

"Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan, het zal wel vooral loopwerk zijn verwacht ik. Ideaal is het natuurlijk niet, maar het is iets", zegt Luijckx tegen het Algemeen Dagblad. Maar wanneer de competitie hervat, is ook in Denemarken onbekend. "Het is ook hier te hopen dat er snel een knak komt in de groei van het coronavirus. In Denemarken zijn ze al wel vroeg begonnen met de maatregelen, eerder dan in Nederland."

Het blijft zodoende de vraag of Luijckx nog in actie komt voor Silkeborg. Hij dient de club pas sinds januari, maar zijn contract loopt in juni ook alweer af. Mogelijk dat de oud-speler van onder meer AZ, ADO Den Haag en NAC Breda daarna terugkeert naar zijn vaderland. "Ik houd alle opties open, maar Nederland hoort daar ook zeker bij. Ik ben topfit, voel me goed, dus wil met mijn fitheid en vorm nog wel een paar jaar op niveau spelen. Een mooie afsluiting in Nederland zou leuk zijn, maar dan moet het wel van beide kanten goed voelen. Eerst maar eens hier weer aan het voetballen komen. Dat zou betekenen dat het coronavirus verdwijnt. En dat is het allerbelangrijkste."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen