Eredivisie-huurlingen Zwolle: Elbers, Flemming en Leemans

Eredivisie-huurlingen Zwolle: Elbers, Flemming en Leemans

28 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil en dat geeft de kans en ook de noodzaak om de balans op te maken. Bijvoorbeeld van de door Eredivisie-clubs verhuurde spelers: hoe staan zij erop, wat hebben ze laten zien en wat zijn hun kansen richting volgend seizoen? FCUpdate.nl maakt de balans op per club. In deel X: PEC Zwolle.Zian Flemming (21)
De topscorer van PEC Zwolle loopt rond in Nijmegen. Bij NEC zijn ze dolblij met de multifunctionele voetballer, die dit seizoen zowel als aanvallende middenvelder als ook als spits fungeerde. Flemming maakte opgeteld net zo veel goals als Eredivisie-topscorers Reza Ghoochannejhad (7) en Lennart Thy (6) van PEC opgeteld. Dat de voetballerij stilligt zal voor de oud-Ajacied dubbel balen zijn, aangezien hij met zes goals in de laatste vijf duels in blakende vorm verkeerde. Maar met deze cijfers kan hij komende zomer ongetwijfeld weer naar de Eredivisie. 

Club: NEC
Wedstrijden: 25
Goals/assists/gele kaarten: 13 – 3 – 6

Clint Leemans (24)
Bij RKC Waalwijk zullen ze blij zijn met het overschot aan middenvelders dat PEC Zwolle deze zomer had, want met Clint Leemans kon het een flinke slag slaan. Sinds zijn komst begon hij alle duels in de basis en is hij een belangrijke kracht onder Fred Grim. Uitblinken deed hij eerder ook bij VVV-Venlo, dus zelfs als PEC Zwolle de optie in zijn aflopende contract niet zal lichten, komt Leemans wel weer aan de bak in de Eredivisie. 

Club: RKC Waalwijk
Wedstrijden: 22
Goals/assists/gele kaarten: 5 – 4 – 3

Stanley Elbers (27)
Tot zijn hamstringblessure – die hem zo'n drie maanden aan de kant hield – was huurling Elbers een belangrijke kracht bij RKC Waalwijk. Met een goal en twee assists was hij goed bezig, maar na zijn blessure was hij zijn basisplaats verloren. Die kreeg hij pas weer terug in de laatste twee duels voor de corona-stop, maar kan als de Eredivisie nog hervat wordt nog een rol gaan spelen voor RKC. Maar of dat genoeg is voor een nieuwe kans bij PEC? Die kans is klein.

Club: RKC Waalwijk
Wedstrijden: 12
Goals/assists/gele kaarten: 1 – 2 – 4

NB: PEC Zwolle was de volgende club in ons lijstje, omdat Sparta Rotterdam*, FC Emmen, VVV-Venlo en FC Twente beschikken niet over huurlingen.

* = eerste elftal-spelers

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020