Huurlingen sc Heerenveen: Skovgaard en Frederiksen

Huurlingen sc Heerenveen: Skovgaard en Frederiksen

27 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil en dat geeft de kans en ook de noodzaak om de balans op te maken. Bijvoorbeeld van de door Eredivisie-clubs verhuurde spelers: hoe staan zij erop, wat hebben ze laten zien en wat zijn hun kansen richting volgend seizoen? FCUpdate.nl maakt de balans op per club. In deel IX: sc Heerenveen.
Andreas Skovgaard (22)
Skovgaard werd in de winter van 2019 gehaald als een verdediger die er direct kán staan, maar niet meteen hoeft te staan. Het resulteerde in geen enkele seconde in het eerste van de Heerenveen, dat met een 3,5 (!) jarig contract wel veel vertrouwen in hem uitsprak. Terug in Scandinavië begon hij wel direct in de basis, maar door de corona-uitbraak kwamen er uiteindelijk niet veel optredens. Wellicht als de competitie weer hervat wordt?

Club: Örebro SK
Wedstrijden: 3
Goals/assists/gele kaarten: 0 – 0 – 0

Emil Frederiksen (19)
Net als Skovgaard speelde middenvelder Emil Frederiksen nog geen seconde in het eerste elftal van sc Heerenveen. Dat heeft vooral te maken omdat hij volgens de Friezen zich minder ontwikkelde dan gedacht, waardoor een verhuurbeurt de beste optie was. De bij nummer elf uit Denemarken maakte hij behoorlijk meer indruk en mede door zijn goal plaatste die ploeg zich voor de halve finale van de Deense beker.

Club: SönderjyskE
Wedstrijden: 4
Goals/assists/gele kaarten: 1 – 0 – 0

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020