VVCS: diverse spelers willen in coronacrisis niet voetballen

25 maart 2020, 15:06

De VVCS heeft van diverse spelers vernomen dat zij in de coronacrisis niet willen voetballen. Over het restant van de Eredivisie en Eerste Divisie bestaat nog altijd onduidelijkheid. De spelersvakbond roept de KNVB dan ook op om gauw duidelijkheid te verschaffen.

"De spelers zijn nu al een paar weken aan het trainen in thuisisolement, maar waar doen ze het eigenlijk voor?", zegt VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko tegen NU.nl. "Zij willen weten waar ze aan toe zijn en dat weet nu eigenlijk niemand. Wij hopen dan ook vandaag meer te horen van de KNVB." Als er geen duidelijkheid wordt geschept, zal vakbond zelf een standpunt innemen. "Maar dat is op dit moment nog een beetje te ver op de zaken vooruitlopen. Als je weer gaat voetballen, moet je zeker weten dat er geen tweede golf van het coronavirus komt."

Lees ook: "Ik heb jongens aan de lijn gehad die niet durven te voetballen"

Eén van de scenario's is de competities voor 30 juni afronden, waarbij er tot juni zonder publiek wordt gespeeld. "Als de competities na het einde van de eerste maatregelen op 6 april wordt hervat, dan staat dat haaks op het nieuwe beleid van het RIVM en het kabinet. Met spelers, stafleden en cameramensen zit je bij een wedstrijd zonder publiek al snel op honderd aanwezigen. Dat is dan lastig te verantwoorden naar de maatschappij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen