Dortmund-spelers leveren loon in, PSG bezig met loonsverlaging

25 maart 2020, 13:26   Bijgewerkt: 25 maart 2020, 14:47

In navolging van onder andere Bayern München, Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach en Werder Bremen hebben ook de spelers van Borussia Dortmund laten weten salaris in te willen leveren vanwege de coronacrisis. Daardoor hoeft de rest van het personeel niet te vrezen voor hun baan.

Dat heeft Dortmund laten weten in een statement. De technische staf en directie sluiten zich aan bij het voorbeeld van de spelers. In totaal heeft BVB namelijk liefst 850 mensen in dienst, die ondanks de coronacrisis door deze actie niet meer hoeven te vrezen voor hun baan.

Dat is bevestigd door Dortmund, al wil de club over de hoogte van het bedrag niets laten weten. Bild schrijft dat het om minimaal tien procent gaat, maar dat het nog kan oplopen tot twintig procent als er helemaal niet meer gevoetbald gaat worden dit seizoen.

PSG ook bezig met verlaging lonen

Volgens het Franse L'Équipe is ook de topclub Paris Saint-Germain bezig met kijken of het mogelijk is om de lonen tijdelijk omlaag te brengen. Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi heeft laten weten dat er gekeken wordt of de supersterren een vermindering in hun loon kunnen krijgen. Ze betalen liefst minimaal vier keer meer dan elke andere club in Frankrijk aan loon.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen