Huurlingen FC Groningen: Absalem en Van de Looi

27 maart 2020, 09:32

De Eredivisie ligt stil en dat geeft de kans en ook de noodzaak om de balans op te maken. Bijvoorbeeld van de door Eredivisie-clubs verhuurde spelers: hoe staan zij erop, wat hebben ze laten zien en wat zijn hun kansen richting volgend seizoen? FCUpdate.nl maakt de balans op per club. In deel VIII: FC Groningen.

Amir Absalem (22)

Na zijn vertrek bij FC Groningen raakte de Danny Buijs links achterin juist in moeilijkheden, na de vervelende enkelblessure van Django Warmerdam. Die back vertrekt komende zomer definitief naar FC Utrecht, waardoor er wel een vacature ontstaat bij FC Groningen voor Absalem. Bij Almere City stond hij direct in de basis, wat dat betreft is zijn tijdelijke stap goed geweest. 

Club: Almere City FC

Wedstrijden: 6

Goals/assists/gele kaarten: 0 – 1 – 2

Tom van de Looi (20)

Met het idee om later alsnog door te breken bij FC Groningen, vertrok de Tom van de Looi in augustus naar NEC. De twintig jarige middenvelder speelde zich in Nijmegen meteen in de basis. Maar na zestien wedstrijden belandde de zoon van Erwin van de Looi op de bank. Een systeemwijziging was daar onder andere debet aan. Tot overmaat van ramp raakte hij in januari ook nog eens geblesseerd. Van die blessure is hij hersteld, desondanks zat Van de Looi de laatste wedstrijd van NEC negentig minuten op de bank. Het zal zijn wens om te slagen voor de Trots van het Noorden allemaal geen goed doen.

Club: NEC

Wedstrijden: 19

Goals/assists/gele kaarten: 1 – 1 – 5

NB: FC Groningen was de volgende club in ons lijstje, omdat Heracles Almelo géén verhuurde spelers heeft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen