Vanhaezebrouck wuift BeNeLiga weg vanwege corona-aanpak

25 maart 2020, 10:19

De aanpak van de coronacrisis is voor Hein Vanhaezebrouck reden om zijn twijfels uit te spreken over de haalbaarheid van een BeNeLiga. Volgens de clubloze Belgische toptrainer zijn de verschillen tussen Nederland en België in de afgelopen weken weer pijnlijk bloodgelegd.

Dat schrijft hij in zijn column in Het Nieuwsblad. 'Ik was al geen grote voorstander van een BeNeLiga, maar die crisis bewijst dat zo'n competitie bijzonder moeilijk te organiseren en bijna onhaalbaar is', schrijft hij over zijn twijfels over de samenwerking tussen Nederland en België, die momenteel onderzocht wordt.

Lees ook: Nederlandse clubs verdeeld over komst van BeNeLiga

Vooral het feit dat beide landen de crisis totaal verschillend hebben aangepakt, ziet Vanhaezebrouck als goede reden om de verschillen te benoemen. Dat Nederland voor de groepsimmuniteit koos en België voor de lockdown light, zegt volgens de voetbalcoach veel over beide landen.

'Ik wil maar aantonen dat we twee landen zijn die volledig naast elkaar opereren en heel andere beslissingsniveaus hebben', aldus Vanhaezebrouck, die zich hardop afvraagt wat er zou gebeuren als zo'n virus opduikt en de BeNeLiga is er wél. 'Want wat doe je met een gezamenlijke competitie als de ene regering X zegt en de andere regering Y?', vraagt hij zich hardop af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen