De Boer overwoog niet om terug te keren naar Nederland

De Boer overwoog niet om terug te keren naar Nederland

25 maart 2020 – Frank de Boer heeft niet overwogen om tijdelijk terug te keren naar Nederland. Hoewel Amerika inmiddels ook volledig in de ban is van het coronavirus en werd afgesloten, was het voor de coach van Atlanta United niet twijfachtig of hij moest vertrekken of niet. "We hebben niet overwogen terug te gaan naar Nederland."Dat vertelt hij tegenover VTBL. "Het zou niet meer kunnen", doelde hij op het reisverbod van Amerika. "Maar ik beschouw dit nu ook echt als thuis. Dus we Facetimen veel met onze dochters. Zo komen we de tijd wel door, we moeten er het beste van maken. Het is inderdaad jammer van de sportzomer. Maar het zij zo. Andere dingen zijn nu belangrijker."

De spelers van Atlanta United hebben een schema mee naar huis gekregen om fit te blijven. De Boer vermoedt namelijk dat de MLS – die pas net begonnen was – nog wel wordt afgewerkt. "Genoeg ruimte nog om het af te maken, zou je zeggen. Misschien wordt besloten alleen de reguliere competities af te werken en geen play-offs. Dat zou natuurlijk kunnen. Zonder publiek? Dat zou heel triest zijn, maar ik kan me daar wel iets bij voorstellen."

Tekort aan ventilatoren
Net als in Europa gaat het coronavirus voor veel schade zorgen in Amerika, verwacht De Boer, te meer omdat er lang te luchtig werd gedaan over het virus. "Gouverneur Andrew Cuomo heeft op tv geklaagd over het gebrek aan bedden en ventilatoren. Hij zegt 30.000 ventilatoren nodig te hebben, terwijl hij er tot nu toe slechts 400 krijgt. De piek gaat hoger zijn dan tot nu toe gedacht werd. Het ergste moet nog komen", verwacht De Boer, die vanwege een verkoudheid werd getest op corona. "Maar ik heb de uitslag nog niet binnen. Ik voel me verder prima."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020