Gözübüyük fileert collega in boek: "Ook bij KNVB gemeld"

Gözübüyük fileert collega in boek: "Ook bij KNVB gemeld"

25 maart 2020 – Serdar Gözübüyük heeft flink uitgehaald naar een collega-scheidsrechter. De arbiter heeft veel weerstand ervaren van collega's in de tijd dat hij een opmars maakte naar het profvoetbal. "Ik ben blij dat ik ondanks alle tegenslagen en haters ben doorgegaan. Die pak ik nog allemaal wel een keer terug. Ik zal het nooit vergeten. Eén collega is nog steeds actief in de Eredivisie."Dat vertelt hij tegenover Andy in de Auto. De leidsman heeft forse woorden over het scheidsrechterskorps. Pas in zijn boek onthult hij overigens de naam van diegene die het hem moeilijk heeft gemaakt, maar zijn aantijgingen zijn fors. "Hij loopt nog net niet op naaldhakken en heeft nog net geen botox in z'n gezicht. Ik blijf maar gewoon normaal. Het is gewoon een collega-scheidsrechter", aldus Gözübüyük. Volgens hem heeft die arbiter een beeldvorming over Gözübüyük gecreëerd die 'veel verdriet' opleverde.

Als arbiter vindt hij de desbetreffende collega wel goed in zijn werk, maar 'bij een andere werkgever' was er wel meer gebeurd. "Ook bij de scheidsrechters onderling is veel strijd", aldus de scheidsrechter. "Dat was voor mij een reden om nooit afhankelijk te zijn. Ik denk niet: 'ik moet die wedstrijd hebben', want anders heb ik geen geld. Rot op man. Als ik nu geen wedstrijd heb, ga ik lekker leuke dingen doen met m'n kinderen."

Volgens Gözübüyük worden er mensen verrast met zijn uitspraken over die bepaalde arbiter. Na het EK wordt het boek gepresenteerd, waarin de desbetreffende pikante uitspraken zullen zijn. "Er zijn veel dingen gebeurd waar ik achter ben gekomen", aldus de scheidsrechter, die dat ook bij de KNVB heeft gemeld. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 24 januari 2021

  2. zaterdag 23 januari 2021