'Leegloop Ajax blijft uit: Van de Beek en Dest blijven mogelijk toch'

'Leegloop Ajax blijft uit: Van de Beek en Dest blijven mogelijk toch'

25 maart 2020 – Ajax houdt er rekening mee dat het coronavirus veel invloed gaat hebben op de komende transferzomer. Waar er eerst net als in de vorige zomer een enorme leegloop werd verwacht, wordt er in Amsterdam rekening mee gehouden dat dát niet meer aan de orde is. Onder andere op een vertrek van Donny van de Beek wordt momenteel niet meer gerekend.Dat schrijft Voetbal International althans. Met Van de Beek werden weliswaar duidelijke afspraken gemaakt, maar volgens het weekblad rekent Ajax er niet op dat er zo'n mega-bedrag op tafel komt deze zomer. Dat is anders dan eerder in de Spaanse media werd gecommuniceerd: daar schreven ze dat er al een akkoord was over de middenvelder met Real Madrid. Dat lijkt dus niet aan de orde.

Ook de overgang van Sergino Dest naar Bayern München zou opeens op losse schroeven komen te staan. Zelf gaat Ajax vermoedelijk allen nog de markt op voor een nieuwe eerste keeper, als Andre Onana vertrekt. Huurling Bruno Varela voldoet niet en Kjell Scherpen en Dominik Kotarski zijn nog niet klaar voor het grote werk.

Vertrekkers
Wel wordt in navolging van Hakim Ziyech een vertrek van doelverdediger Onana en Nicolas Tagliafico verwacht, aangezien zij vorig seizoen bijtekenden in ruil voor een makkelijker vertrek deze zomer. Ook Joël Veltman mag een transfer maken in de komende zomer, die wordt hem na vele trouwe jaren gegund. Voor de mislukte aanwinsten Edson Álvarez - die naar eigen zeggen wil vertrekken als de situatie zo blijft - en Razvan Marin is een vertrek aan de orde komende zomer, omdat zij niet voldoen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 24 januari 2021

  2. zaterdag 23 januari 2021