Gisteren gemist: coronageval Atalanta, gulle Ronaldo en Messi

25 maart 2020, 00:30   Bijgewerkt: 24 maart 2020, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 24 maart.

Atalanta maakt eerste coronageval in selectie wereldkundig

Atalanta heeft in de eigen selectie voor het eerst te maken met een coronageval. Doelman Marco Sportiello is besmet met het virus, zo maakt de club uit het zwaar getroffen Bergamo bekend. Sportiello en zijn ploeggenoten, waaronder Marten de Roon en Hans Hateboer, zaten al in een preventieve quarantaine. Die eindigt komende vrijdag.

Mogelijkheden om seizoen na 30 juni te verlengen, bal ligt bij FIFA

Er bestaan mogelijkheden om het seizoen na 30 juni door te laten lopen. De FIFA moet hiervoor het initiatief nemen, stelt VVCS-directeur Louis Everard. "De FIFA zal dit moeilijk kunnen verplichten, maar kan via een tijdelijke aanpassing in de regelgeving wel faciliteren dat de mogelijkheid er komt", aldus Everard.

Bundesliga staat voor langer uitstel competitiehervatting

Het Duitse voetbal ligt zeer waarschijnlijk ook in april stil. Het bestuur van de DFL. De clubs vergaderen komende dinsdag om definitief een besluit te nemen. Oorspronkelijk zijn de Duitse competities tot 2 april opgeschort.

Ronaldo, Guardiola en Messi doneren elk miljoen aan ziekenhuizen

Cristiano Ronaldo en zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes springen bij in de strijd tegen het coronavirus. Het Portugese duo financiert intensive care-afdelingen voor drie Portugese ziekenhuizen. Het gaat om twee IC's in het Santa Maria-ziekenhuis in Lissabon en één in het San Antonio-ziekenhuis van Porto. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365436/messi-en-guardiola-trekken-portemonnee-in-strijd-tegen-corona/,_blank,Ook Pep Guardiola en Lionel Messi doneerden een miljoen].

Complete chaos bij club van Vreven en Hupperts

Sporting Lokeren staat in lichterlaaie. Het faillissement van de Belgische club Onderhandelingen met een buitenlandse investeerder zijn mislukt, meldt voorzitter Louis de Vries. Fans zijn het al langer beu en hopen met behulp van lokale investeerders op een doorstart.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen