Eredivisie-huurlingen Vitesse: Bruns, Darfalou en Karami

26 maart 2020, 09:30

De Eredivisie ligt stil en dat geeft de kans en ook de noodzaak om de balans op te maken. Bijvoorbeeld van de door Eredivisie-clubs verhuurde spelers: hoe staan zij erop, wat hebben ze laten zien en wat zijn hun kansen richting volgend seizoen? FCUpdate.nl maakt de balans op per club. In deel VII: Vitesse.

Oussama Darfalou (26)

De status als goalgetter kon hij in Arnhem nooit waarmaken, maar op huurbasis voor VVV-Venlo laat Oussama Darfalou ook Nederland zien over een neusje voor het doel te beschikken. De wederopstanding van de Venlonaren is niet in de laatste plaats te danken aan de voormalig topscorer van Algerije. Drie doelpunten in acht wedstrijden namens een degradatiekandidaat zijn prima statistieken om volgend jaar in Arnhem een herkansing te krijgen. 

Club: VVV-Venlo

Wedstrijden: 8

Goals/assists/gele kaarten: 3 – 0 – 0

{image[339713][right-half][]}Thomas Bruns (28)

Merkwaardig genoeg is Thomas Bruns nog steeds eigendom van Vitesse. De middenvelder werd een jaar geleden nog verhuurd aan FC Groningen en voor de winterstop mocht hij het dit seizoen proberen bij PEC Zwolle. Maar in januari wees John Stegeman hem de deur. VVV-Venlo zag wel heil in de middenvelder en gebruikt Bruns volop als basisspeler. Na dit seizoen keert de speler weer terug naar Arnhem. Maar ondanks nog een eenjarig contract, is daar voor hem in elk geval geen toekomst.

Club: VVV-Venlo

Wedstrijden: 6

Goals/assists/gele kaarten: 0 – 0 – 0

Khalid Karami

De loopbaan van Khalid Karami zit niet per se in de lift, integendeel zelfs. Na zijn transfer naar Vitesse, belandde hij niet alleen in Arnhem op een zijspoor, maar ook bij Sparta Rotterdam heeft hij geen basisplaats kunnen veroveren. Dirk Abels hield hem buiten het elftal en aangezien ook Jeffry Fortes weleens de voorkeur krijgt rechtsachterin, is het perspectief op Het Kasteel vrijwel volledig verdwenen voor Karami. Laat staan voor een terugkeer naar Vitesse. 

Club: Sparta Rotterdam

Wedstrijden: 7

Goals/assists/gele kaarten: 0 – 0 – 2

Jeroen Houwen (24)

Van een totaal uitzichtloze situatie bij Vitesse, waar hij zelfs niet eens duels mocht spelen in het tweede elftal van de Arnhemmers, naar de bank in Deventer. Bij zijn komst wist Houwen wat hem stond te wachten en liet al weten die rol zonder klagen te vervullen. Dat hij bij Kowet wél in het beloftenteam mag spelen en dat ook doet, was al een belangrijke winst. 

Club: Go Ahead Eagles

Wedstrijden: 0

Goals/assists/gele kaarten: 0 – 0 – 0

NB: FC Groningen is de volgende club in ons lijstje, omdat Heracles Almelo géén verhuurde spelers heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen