Henk de Jong toe aan duidelijkheid: "Ik heb slecht geslapen"

24 maart 2020, 19:42

Henk de Jong is toe aan duidelijkheid over het restant van de Nederlandse competities. Voor hem en SC Cambuur lonkt een terugkeer naar de Eredivisie. "Ik heb vannacht slecht geslapen, ik hoop dat we gauw weten waar we aan toe zijn", aldus de trainer.

"Vannacht om vier uur zat ik hier op de bank naar buiten te kijken", vertelt De Jong aan Omrop Fryslân. "Ik kon er niet van slapen. Je zit toch de hele tijd na te denken over wat er gebeurt in de wereld. Ik maak me ook zorgen. Over mijn baan, mijn club. Er moet duidelijkheid komen. Gezondheid is het belangrijkste, maar voetbal is wel ons werk. Dat nu alles stil is gelegd, is het belangrijkste en terecht. Maar het moet straks wel weer verder gaan."

Lees meer: KNVB geeft hoop om seizoen af te maken nog absoluut niet op

Over het scenario waarin de KNVB kiest om de competitie niet uit te spelen, heeft de Fries een duidelijke mening. "Je moet bekendmaken welke ploegen Europees voetbal spelen en welke clubs promoveren. Ik ga niet zeggen wie er moeten degraderen, maar wel wie moeten promoveren: Cambuur en mijn oude club (De Graafschap, red.). Dat zijn de regels en moet men zich aan houden. Het zou onterecht zijn als we niet promoveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen