Wiegman: "Een punt van aandacht is wel het EK in 2021"

24 maart 2020, 18:19

De duidelijkheid over de Olympische Spelen roept ook weer andere vragen op. Wanneer met het EK Vrouwen van 2021 gepland worden? "Het mag niet zo zijn dat die twee mooie evenementen in elkaars vaarwater komen te zitten", aldus bondscoach Sarina Wiegman.

"Een punt van aandacht is wel het Europees kampioenschap in 2021", zegt Wiegman in een persbericht van de KNVB. "De UEFA heeft vorige week aangegeven dat het Europese toernooi, dat oorspronkelijk op de agenda stond van 7 juli tot en met 1 augustus, op een ander moment wordt geagendeerd." De bondscoach is in elk geval blij met het besluit van het IOC. "Met alles wat er nu in de wereld aan de hand is, is het nu niet het moment om over teleurstellingen of tegenvallers te spreken. De Coronacrisis die echt iedereen raakt, verdient nu onze aandacht en energie. En dan spreek ik niet alleen voor mijzelf, ik weet dat de spelersgroep er ook zo over denkt."

Lees meer: ook de Olympische Spelen worden uitgesteld naar 2021

Oranje zou deze zomer debuteren op de Olympische Spelen. "Begrijp me goed, dinsdag 22 juli – onze eerste Olympische wedstrijd – stond met rood omcirkeld in onze agenda. We hebben er onwijs naar toegeleefd. Maar de Olympische Spelen moeten een feest zijn voor sporters, fans en sportliefhebbers over de hele wereld. En dat zou het op dit moment zeker niet zijn geweest."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen