Routinier Alderweireld overweegt terugkeer naar België

Routinier Alderweireld overweegt terugkeer naar België

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 maart 2020 – Toby Alderweireld weegt zijn opties af. De verdediger tekende onlangs een nieuw contract bij Tottenham Hotspur, waar hij nu vastligt tot de zomer van 2023. De 31-jarige verdediger hoopt op termijn ook nog in zijn thuisland België te kunnen spelen.

Eerder sprak hij ook vaak over een rentree bij Ajax, maar de Belg heeft momenteel een terugkeer naar zijn eigen land hoger op het lijstje staan. "Ik denk erover na om daarna naar België terug te keren. Vooral ook voor mijn kinderen, die dan 3 en 5 jaar zullen zijn", doelt hij bij Het Nieuwsblad op 2023. "Mijn oudste kindje zal dan naar de lagere school gaan en ik wil haar een normale jeugd geven. Ik wil haar naar een vaste school sturen voor die 6 jaar lagere school zonder dat ze hoeft te reizen. Ik mis gewoon ook België. Het is ondertussen vijf weken geleden dat ik in België ben geweest, voor de geboorte van mijn zoontje."

Voordat hij als jonge verdediger aan de slag ging bij Ajax, speelde hij voor Germinal Ekeren en Beerschot. Hij weet nog niet voor welke club hij liever wil spelen. "Ik ben een Beerschot-supporter, maar ik ben ook enorme fan van het Antwerpse voetbal in het geheel. Ik ben blij dat de Antwerpse ploegen iets beginnen te betekenen in België."

gerelateerd