Eredivisie-huurlingen FC Utrecht: Strieder en Joosten

Eredivisie-huurlingen FC Utrecht: Strieder en Joosten

25 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil en dat geeft de kans en ook de noodzaak om de balans op te maken. Bijvoorbeeld van de door Eredivisie-clubs verhuurde spelers: hoe staan zij erop, wat hebben ze laten zien en wat zijn hun kansen richting volgend seizoen? FCUpdate.nl maakt de balans op per club. In deel VI: FC Utrecht.Patrick Joosten (23)
Slechst twee keer maakte Patrick Joosten tot dusver de negentig minuten vol bij Sparta, maar toch heeft de talentvolle aanvaller zijn waarde al wel bewezen. Joosten kwam in de winter over van Utrecht en scoorde al drie keer voor Sparta. De keren dat hij namens Sparta níet scoorde, werd er ook niet gewonnen. Zijn doelpunt tegen RKC Waalwijk (0-1) was goud waard voor het team van Henk Fraser. Joosten bewees zich vorig seizoen al met zes doelpunten bij VVV-Venlo en zal in de zomer graag een echte kans willen in de Domstad.

Club: Sparta Rotterdam 
Wedstrijden: 8
Goals/assists/gele kaarten: 3 
– – 0

Rico Strieder
Door de enorme concurrentie op het middenveld koos Rico Strieder in januari eieren voor zijn geld. PEC Zwolle zocht voor de tweede seizoenshelft een controleur en dus werd één en één twee. In de Hanzestad is de Duitse middenvelder verzekerd van een basisplaats, al moest hij voor de laatste wedstrijd van PEC geblesseerd afhaken. Het contract van Strieder in Utrecht loopt nog een jaar door. Een definitieve verkoop lijkt gezien zijn situatie straks het meest logisch.

Club: PEC Zwolle
Wedstrijden: 6
Goals/assists/gele kaarten: 0 
– 1

Giovanni Troupee
De doorbraak van Giovanni Troupee lijkt alweer een ver verleden. In 2016 behoorde de rechtsback van FC Utrecht tot de grootste talenten van de Eredivisie. Maar Troupee moest in de jaren daarna een stevige pas op de plaats maken. De verdediger belandde op de bank en liet zich vorig seizoen verhuren aan ADO Den Haag. Dit seizoen mislukte de herkansing en koos hij in januari voor FC Twente. In Enschede komt Troupee in elk geval weer wekelijks aan spelen toe. Maar of hij de belofte van vier jaar geleden nog gaat inlossen?

Club: FC Twente
Wedstrijden: 8
Goals/assists/gele kaarten: 0 
– – 1

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 1 april 2020

  2. dinsdag 31 maart 2020

  3. maandag 30 maart 2020