Vitesse presenteert Duitser Spors als technisch directeur

Vitesse presenteert Duitser Spors als technisch directeur

24 maart 2020 – Johannes Spors (op archiefbeeld) is per april de nieuwe technisch directeur van Vitesse, zo kondigen de Arnhemmers aan via de eigen kanalen. De 37-jarige Duitser was eerder actief bij 1899 Hoffenheim, RB Leipzig en Hamburger SV. Vitesse heeft veel vertrouwen in de Duitser, getuige het contract tot 2023.Spors begon zijn loopbaan als video-analist en als Hoofd Scouting bij Hoffenheim. In december 2015 stapte hij over naar RB Leipzig, waar hij de gehele scoutingafdeling onder zijn hoede kreeg. Hij was erbij toen Leipzig promoveerde naar de Bundesliga en zag de club in het eerste seizoen direct tweede worden op het hoogste niveau. Halverwege het seizoen 2017/2018 vertrok hij naar Hamburger SV waar hij verantwoordelijk was voor transfers, de scouting en alle analisten. Nu kiest de directeur voor een functie bij Vitesse, waar hij in april Marc van Hintum zal opvolgen. Die keert terug in zijn functie als Hoofd Scouting.

Algemeen directeur Pascal van Wijk is trots op het vastleggen van Spors. "We hebben de afgelopen periode gericht gezocht naar een ambitieuze en moderne technisch directeur. Een TD die ervaren is in het toepassen van hedendaagse middelen zoals datagebruik en die zowel voetbaltechnisch als wetenschappelijk onderlegd is. Vanzelfsprekend hebben we ook de Nederlandse markt in kaart gebracht, maar we hebben in Johannes de best passende kandidaat gevonden."

"Bij Vitesse durven we vernieuwend en vooruitstrevend te zijn. We willen stappen vooruit maken en daarvoor is durf nodig. We zien in Johannes die gedreven en moderne professional. Daarnaast staat Johannes voor innovatie en heeft hij brede ervaring opgedaan in alle aspecten die terugkomen in het vak van technisch directeur. Ook neemt hij een vernieuwend netwerk, manier van werken en internationale ervaring met zich mee. Met Johannes aan het voetbaltechnische roer willen we graag voor de lange termijn slagen maken. Daarnaast willen we Marc van Hintum bedanken. Als echte clubman heeft hij de afgelopen maanden de rol van technisch directeur uitstekend ingevuld."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 6 april 2020

  2. zondag 5 april 2020