Jordi Cruijff verhaalt over Johan: 'Was een geboren optimist'

24 maart 2020, 12:55

Het is vandaag (dinsdag) precies vier jaar geleden dat John Cruijff overleed. De legende stierf op 68-jarige leeftijd, maar heeft uiteraard nog altijd een plaatsje in de harten van veel mensen. Zeker in die van zijn zoon Jordi Cruijff. De huidig bondscoach van Ecuador haalt in een column in het Catalaanse dagblad Sport herinneringen op.

Jordi kan zich de periode waarin Johan ziek was nog goed herinneren. De zoon van de legende merkte dat zijn vader ook in die periode louter positief was. 'Toen hij terugkwam vroeg mijn moeder of er iets gebeurd was', schrijft Jordi. 'Ik heb goed nieuws, lachte mijn vader. Ze hebben een nieuwe tumor gevonden.' Mijn moeder vroeg gelijk waarom dat goed nieuws zou zijn. Nou, nu ze het gevonden hebben, dus kunnen ze het behandelen en zoeken naar oplossingen', reageerde mijn vader koeltjes.

Die anekdote typeert Johan Cruijff, vindt Jordi. 'Ieder ander zou verslagen thuisgekomen zijn, maar mijn vader probeerde altijd positief te zijn. Hij was een geboren optimist. Sommige mensen vonden het overmatig, maar zo was hij gewoon.' De zoon van Cruijff probeert ook in deze tijden te bedenken wat zijn vader zou doen. 'Deze tijden zullen voorbij gaan, zou hij denken. We zullen ons moedig moeten opstellen. Dat had Johan gedaan. Hij zou niet overweldigd zijn geweest van het probleem. Mijn vader had zich vermaakt met puzzels op het balkon van zijn huis in Barcelona, of met werken in de tuin.'

Lees ook: Voetbalwereld staat stil bij sterfdag Johan Cruijff

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen