Spelersvakbond: Premier League kan alleen spelen zonder fans

24 maart 2020, 09:59

De Premier League ligt voorlopig in ieder geval tot 30 april stil en het is nog niet duidelijk of en hoe de competitie daarna vervolgt. De belangen zijn gigantisch in Engeland en niet meer spelen zou financieel een enorme strop zijn voor de club. Bobby Barnes van de spelersvakbond denkt dat er gespeeld zal moeten worden zonder toeschouwers.

"In een ideale wereld zouden we in een vol stadion spelen, maar spelers zijn realistisch. We leven nu niet in een ideale wereld en er is geen andere optie dan achter gesloten deuren spelen", zegt Barnes in een onderhoud met The Athletic. Eén van de ideeën was om de competitie in juni volledig af te maken, al is dat een hels karwei omdat er nog acht speelrondes gespeeld moeten worden. "Ik heb op dagelijkse basis met spelers gesproken en dan ging het vaak over het spelen zonder publiek. Zij beseffen nu dat er niks anders op zit."

Voetbal is er uiteraard voor de supporters, maar er lijkt nu niets anders op te zitten. Dat weet Barnes ook. "De realiteit is dat het inkomen van veel spelers deels gebaseerd is op televisiegelden en dat er contracten zijn waar we ons aan moeten houden. Wij moeten deze voetballers beschermen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen