Bayern en Klaassens Werder Bremen leveren ook salaris in

23 maart 2020, 23:37

Ook bij Bayern München en Werder Bremen is sprake van salarisverlaging. Bij beide Bundesliga-clubs zijn spelers en bestuurs- en stafleden bereid tijdens de coronacrisis in te leveren. Hiermee willen ze bereiken dat de banen van medewerkers niet in gevaar komen.

BILD meldt dat spelers en clubbazen twintig procent van hun salaris afstaan als teken van solidariteit. De tijdelijke salarisverlaging is door Werder Bremen officieel bevestigd. Behalve Davy Klaassen en zijn ploeggenoten, sluiten de technische staf en de clubleiding zich ook aan bij dit gebaar. "De selectie nam het voortouw en de spelersraad benaderde ons met dit idee", aldus directeur Frank Baumann op het clubkanaal van Bremen. "We gaan het nu verder uitwerken. Samen zullen we een bijdrage leveren aan het beheersen van deze crisis."

Lees ook: 'FC Barcelona gaat tijdelijke salarisverlaging invoeren'

Zolang de Bundesliga stilligt, hebben de clubs amper inkomsten. Vooralsnog wordt er tot 2 april niet gevoetbald in Duitsland. Gezien de ontwikkelingen in Nederland is de kans groot dat ook bij onze oosterburen het seizoen verder op de tocht komt te staan. In Duitsland gaan geluiden dat er mogelijk na 30 juni doorgevoetbald wordt. Baumann tegen Kicker: "Het is allemaal heel, heel complex. Ik ben sceptisch dat alle problemen worden opgelost, waardoor het seizoen tot na 30 juni kan worden verlengd."

Overzicht: tot wanneer liggen belangrijkste competities zeker stil?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen