Van Marwijk: "KNVB moet lopende competities afkappen"

23 maart 2020, 22:46

Bert van Marwijk heeft een duidelijke boodschap voor de KNVB: de bond moet definitief een punt zetten achter het seizoen. De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal vindt het in de huidige tijd bijna gênant om over voetbal te praten. "Gezien de situatie, mensen die tegen de dood vechten, verzorgingshuizen die op slot gaan terwijl mensen daar iedere minuut van de dag uitkijken naar het bezoek van dierbaren en nog talloze van die voorbeelden", aldus Van Marwijk.

"Ik vind ook dat het amateur- en profvoetbal een streep moeten zetten en de KNVB de lopende competities moet afkappen. Tot hier en niet verder, haal een noodscenario uit de kast en kijk vervolgens hoe het virus zich ontwikkelt en wanneer we het normale leven kunnen hervatten", zegt Van Marwijk tegen De Telegraaf. "Als het snel over is met het hele coronavirus, dan valt iedereen terug in z'n oude patroon. Maar gaat het een half jaar of langer duren, wat ik verwacht, dan krijg je misschien een kleine reset in de wereld. Dat mensen anders gaan denken, anders met elkaar omgaan, een ander soort economie, beroepen die verdwijnen en nieuwe beroepen die ontstaan. Ik sluit dat allemaal niet uit."

Van Bommel: 'Alsof schooldiploma op dit moment belangrijkste is'

In de huidige crisis stelt voetbal helemaal niets voor, meent Van Marwijk. "Eigenlijk niet, maar ik begrijp wel dat er over voetbal wordt gepraat en hoe het daar nu verder mee moet. Zoals de Olympische Spelen een gespreksonderwerp is. Daar moeten ze ook een streep doorzetten. Topsporters hebben behoefte aan duidelijkheid. Nu wagen ze in feite hun leven om buiten te gaan trainen. Je mag sporters niet voor die keus stellen."

Lees ook: KNVB overlegt dinsdag over Eredivisie en Eerste Divisie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen