Fledderus: "Misschien spelers halen, die we anders niet krijgen"

Fledderus: "Misschien spelers halen, die we anders niet krijgen"

23 maart 2020 – Als technisch directeur van FC Groningen probeert Mark-Jan Fledderus in de huidige coronacrisis ook in mogelijkheden te denken. "Misschien zijn er nu wel clubs die het financieel heel moeilijk hebben, waardoor wij spelers kunnen halen die we anders niet hadden kunnen krijgen", aldus Fledderus, die benadrukt dat gezondheid het allerbelangrijkste blijft."We proberen op een creatieve manier naar de situatie te kijken, zodat we voor ons het beste eruit kunnen halen", zegt Fledderus tegen RTV Noord. Vanuit huis bekijkt hij volop beelden van wedstrijden in de zoektocht naar nieuwe spelers voor volgend seizoen. "Zelf kijk ik nu minimaal twintig wedstrijden. De laatste wedstrijd die ik gezien heb? Ik ben nu LASK Linz aan het kijken tegen Wolfsberger AC. Ik kan niet vertellen naar wie ik speciaal kijk. Er staan 22 spelers op het veld."

Van huidige selectie worden spelers in groepjes bezocht door een trainer. "We hebben gezegd dat als we de regels met betrekking tot afstand respecteren, dit mogelijk moet zijn. Een trainer moet dan bij vier of vijf spelers langs kunnen gaan. Telefonisch contact is toch afstandelijker. Je merkt ook aan de feedback van de spelers dat ze hier content mee zijn. Mochten de regels verder worden aangescherpt, dan zullen we ons daar uiteraard in schikken."

Bij Groningen is iedereen gezond, verzekert Fledderus. "Twee spelers  zijn op advies van de dokter een week in quarantaine geweest. Ze hadden een gezamenlijke vriend over de vloer gehad waarvan de vader corona bleek te hebben. Die vriend had dat zelf niet, maar we hebben besloten om die twee spelers een week niet te bezoeken. Ze hebben nergens last van, maar we nemen op zo'n moment het zekere voor het onzekere."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 11 juli 2020

  2. vrijdag 10 juli 2020