Infantino oppert voor een verandering in voetbalagenda

23 maart 2020, 11:25

Gianni Infantino stelt dat de FIFA de huidige coronacrisis moet aangrijpen om serieus te kijken naar de (overvolle) voetbalagenda. Volgens de voorzitter van de wereldvoetbalbond moet die aangrijpend worden veranderd. Er moeten in zijn ogen minder toernooien en dus ook minder wedstrijden komen, maar wel duels met meer relevantie.

Dat vertelt hij in een groot interview in La Gazzetta dello Sport, ter gelegenheid va zijn vijftigste verjaardag. "Misschien moeten we in het mondiale voetbal een stap terug doen", zegt hij over mogelijke hervormingen. "Nieuwe formats. Minder toernooien, maar wel meer interessante. Met wat minder ploegen, maar met een evenwichtigere verdeling. Op die manier kun je de gezondheid van de spelers meer beschermen."

Volgens Infantino is dit de tijd om daarover te praten, omdat het voetbal mogelijk in een crisis gaat belanden door alle gevolgen van de corona-uitbraak. "Gezondheid is nu het belangrijkst", stelt de voorzitter, die het positief vindt dat de COMNEBOL het voorbeeld van de UEFA volgde door de Copa America ook te verplaatsen naar 2021. "Er zijn harde maatregelen nodig en we moeten allemaal offers brengen."

Mogelijk gaat de president geld vanuit de FIFA gebruiken om clubs te helpen in deze zware tijden. "Dankzij de laatste jaren verkeert de FIFA in goede financiële gezondheid en hebben we middelen om dat te doen", aldus Infantino, die tien miljoen schonk aan de wereldgezondheidsorganisatie. Ook laat de voorzitter weten dat de hernieuwde wereldbeker voor clubteams uiterlijk in 2023 van start zal gaan, bij voorkeur nog eerder. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen