Til zag verbetering in Moskou: "Ging beter dan voor de winterstop"

23 maart 2020, 10:48

Guus Til vindt dat het de laatste weken weer een stuk beter met hem ging bij Spartak Moskou. Hoewel hij na een goed begin van het seizoen uit de basis verdween bij de Russische topclub, vindt hijzelf dat hij voor de coronastop op de weg terug was. "Het ging veel beter dan voor de winterstop."

Dat vertelt hij tegenover FC Afkicken. "Ik zat lekker in mijn vel, mijn situatie was echt weer veel beter", zei Til, die soms andere dingen las en hoorde, maar zich zelf nooit echt zorgen maakte. "Ik heb het gevoel dat de coach me daadwerkelijk gaat gebruiken. Hiervoor speelde ik soms opeens in de basis, dan zat ik weer twee hele wedstrijden op de bank. De laatste weken viel ik telkens minimaal een half uur in en de trainer heeft ook het vertrouwen in me uitgesproken. Daar ben ik blij mee. De mensen maakten me soms meer zorgen dan ik."

In totaal speelde Til – die voorlopig niet traint met Spartak Moskou vanwege de corona-uitbraak – inmiddels negentien duels, waarin hij eenmaal scoorde en vier assists gaf. "Het is ontzettend leerzaam om hier te spelen. Het voetbal is zo anders, iedereen speelt hier met vijf man achterop. De trainingen zijn enorm tactisch, dat is switchen", aldus Til.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen