Evertonian Rooney vindt dat Liverpool titel moet kunnen pakken

Evertonian Rooney vindt dat Liverpool titel moet kunnen pakken

23 maart 2020 – Liverpool zou de kans moeten krijgen om het kampioenschap van Engeland te pakken dit seizoen. Dat vindt nota bene voormalig Everton-voetballer Wayne Rooney althans. Volgens hem zou het niet eerlijk zijn als het seizoen en daarmee de titelstrijd wordt gestaakt.

Dat schrijft hij in zijn column in The Times. Rooney vindt dat Liverpool de titel verdient. "Als Evertonian en iemand die dertien jaar voor Manchester United heeft gespeeld, zou ook een deel van mij het een goed idee vinden als het seizoen gecanceld zou worden", schrijft de 120-voudig international met een knipoog. Rooney ontving brieven van Everton-fans dat het seizoen gecanceld zou moeten worden, maar daar is de oud-spits het niet mee eens. 

Hij vindt namelijk dat The Reds de titel moet kunnen pakken. "Ze waren dit seizoen fantastisch en verdienen de titel", aldus Rooney. "De belangen voor de betrokkenen zijn zo groot, dat het afbreken voor juridische gevechten zou zorgen." Daarbij doelt hij ook op de Champions League-plekken en de strijd tegen degradatie, die volgens hem te zwaar zouden wegen om het op papier af te doen.

gerelateerd