NEC krijgt nog altijd 750.000 euro van Fenerbahçe voor Kadioglu

NEC krijgt nog altijd 750.000 euro van Fenerbahçe voor Kadioglu

23 maart 2020 – NEC wacht nog altijd op een flinke som geld voor de transfer van Ferdi Kadioglu. De middenvelder vertrok afgelopen zomer naar Fenerbahçe, maar voor die overgang moet de Turkse topclub nog altijd 750.000 euro - de helft van het bedrag - overmaken. Mede daarom zit de Nijmeegse club in financiële zorgen.

Dat vertelt directeur Wilco van Schaik tegenover De Gelderlander. De helft van de nog te ontvangen transfersom was de reden dat NEC al in moeilijkheden zat financieel, daar komt nu de coronacrisis bij. "Diverse clubs hebben uitstel van huur. Wij gaan bekijken wat onze mogelijkheden zijn", aldus Van Schaik. "Tegelijkertijd hebben we als taak deze club te redden. Tot 6 april ligt alles stil. Dan zouden we eind april de competitie weer kunnen beginnen. Desnoods spelen we drie wedstrijden in de week en komt er een andere opzet van de play-offs. We willen er alles aan doen."

Wat hem betreft, moet er in elk geval zo snel mogelijk duidelijkheid komen. Van Schaik: "We gaan het in het Nederlandse voetbal nooit eens worden. Als we doorspelen, wordt het misschien wel gelijk de eerste drie promoveren in de Eerste Divisie en de onderste drie uit de Eredivisie degraderen. En geen play-offs, als de tijd dat niet meer toelaat. We bereiden ons voor op dit soort scenario's en de gevolgen daarvan. Zoals elke club dat doet. Met de uitkomst zal niet iedereen het eens zijn. Dan is dat maar zo. Nood breekt wetten. We hebben nu een situatie waarin dat echt geldt."

gerelateerd