Eredivisie-huurlingen PSV: Zoet, Mauro Junior en Romero

Eredivisie-huurlingen PSV: Zoet, Mauro Junior en Romero

24 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil en dat geeft de kans en ook de noodzaak om de balans op te maken. Bijvoorbeeld van de door Eredivisie-clubs verhuurde spelers: hoe staan zij erop, wat hebben ze laten zien en wat zijn hun kansen richting volgend seizoen? FCUpdate.nl maakt de balans op per club. In deel IV: PSV.Jeroen Zoet (27)
Het tijdelijke vertrek van Jeroen Zoet naar FC Utrecht was misschien wel de meest verrassende wintermove in de Eredivisie. Met het oog op het EK vertrok de goalie naar de Domstad, waar hij wel aan spelen toekwam, maar het zeker niet vlekkeloos ging. Het verloopt met pieken en dalen. Zoet bereikte met Utrecht wel de bekerfinale. Maar of die nog gespeeld gaat worden… 

Club: FC Utrecht
Wedstrijden: 10
Tegengoals/cleansheets/kaarten: 11 – 2 – 0 

Maximiliano Romero (21)
Een van de duurste aankopen uit de historie van PSV, was tot dusver tevens een van de grootste flops. De inmiddels 21-jarige Argentijn kreeg in Eindhoven niets klaargespeeld en leek al afgeschreven, maar zijn verhuurbeurt aan Vélez Sarsfield heeft wellicht voor nieuwe hoop gezorgd. Met zeven goals en drie assist liet hij bij de nummer drie van Argentinië weer een glimp zien van het grote talent dat PSV waande te hebben aangeschaft. En als ze hem niet terugnemen, is in elk geval z'n restwaarde weer iets verhoogd…

Club: Vélez Sarsfield
Wedstrijden: 22
Goals/assists/gele kaarten: 7 – 3 – 4  

Mauro Júnior (20)
Een van de spelers van wie in de crisis van PSV voor de winterstop werd gezegd dat hij werd gemist, was de middenvelder die verhuurd is aan Heracles Almelo. Met zijn creativiteit maakt hij veel indruk in Overijssel, iets dat lang op het middenveld van de Eindhovenaren met node werd gemist. Frank Wormuth zei begin maart nog dat hij zeker wist dat de Braziliaan volgend jaar een kans krijgt bij het eerste van PSV. Vooralsnog verloopt het seizoen voor huurling Júnior dus meer dan voorspoedig. 

Club: Heracles Almelo
Wedstrijden: 29
Goals/assists/gele kaarten: 6 – 6 – 3 

Armando Obispo (21)
Samen met Danilho Doekhi vormt Armando Obsipo al het gehele seizoen het centrale duo bij Vitesse: de gehuurde PSV'er miste slechts drie speelminuten in de Eredivisie. Met pijn in het hart zal hij de defensieve problemen van PSV hebben aanschouwd. Centraal achterin was het dit seizoen in Eindhoven veel stuivertje wisselen. Met dit goede seizoen achter de rug en Roger Schmidt als nieuwe PSV-trainer op komst, zal Obispo ongetwijfeld de concurrentiestrijd aan willen gaan volgend seizoen.

Club: Vitesse
Wedstrijden: 28
Goals/assists/gele kaarten: 0 – 1 – 1 

Derrick Luckassen (24)
De kans dat Derrick Luckassen terugkeert bij PSV na het pikante interview dat hij in oktober gaf, lijkt nul – al is Mark van Bommel inmiddels wel vertrokken. Sportief gezien deed hij het bij Anderlecht wél aardig tot aan zijn knieblessure: als compagnon van Vincent Kompany stond hij de laatste tijd centraal achterin. Ook maakte hij minuten als links- en rechtsachter eerder. Anderlecht zou hem graag overnemen van PSV, maar niet voor de koopoptie van vijf miljoen euro. Vermoedelijk gaat John de Jong met wat minder ook wel akkoord. 

Club: Anderlecht
Wedstrijden: 21
Goals/assists/gele kaarten: 1 – 0 – 2 

Dante Rigo (21)
Met grote verwachtingen werd het Belgische talent gepresenteerd op Het Kasteel: Sparta Rotterdam had veel concurrentie afgetroefd met deze huurdeal. Maar eenmaal in Rotterdam kom de middenvelder maar weinig overtuigen. Henk Fraser had in de eerste seizoenshelft maar zelden een basisplaats voor Rigo, die na de winter wel een periode het vertrouwen als basisspeler kreeg. Die kans greep Rigo niet aan en zat hij de laatste weken weer op een zijspoor. Daar hadden alle partijen op voorhand toch echt meer van verwacht.

Club: Sparta Rotterdam
Wedstrijden: 16
Goals/assists/gele kaarten: 0 – 2 – 3  

Hidde Jurjus (26)
Met tien clean sheets en slechts 28 tegentreffers (alleen SC Cambuur kreeg minder om de oren) kent de huurling van PSV een uitstekend seizoen bij De Graafschap. Maar of een terugkeer bij PSV realistisch is? De concurrentie bij het eerste elftal lijkt te groot. Alleen als Jeroen Zoet komende zomer blijvend verkast en het aflopende contract van Yanick van Osch niet wordt verlengd, kan hij wellicht nog een rolletje gaan spelen. Grote kans dat Jurjus daarvoor bedankt.

Club: De Graafschap
Wedstrijden: 29
Tegengoals/cleansheets/kaarten: 28 – 10 – 0 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 10 april 2020

  2. donderdag 9 april 2020