Hiddink over Sanz: "Warme man, als het ging om de club"

23 maart 2020, 08:51

Guus Hiddink is geschrokken van het overlijden van Lorenzo Sanz, de voormalig voorzitter van Real Madrid. De 76-jarige oud-preses overleed dit weekend aan de gevolgen van het coronavirus. "Heel triest om te horen", aldus Hiddink, die onder diens bewind samenwerkte met Sanz bij De Koninklijke.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Sanz was een heel warme man, als het ging om de club. Hij probeerde echt een familiegevoel te creëren", haalt Hiddink herinneringen op. "De selectie werd door hem regelmatig uitgenodigd voor een lunch of diner. Bijna elke week meldde ik me na de training op vrijdag bij hem op kantoor om allerlei zaken door te nemen en dat gebeurde altijd met een kopje koffie en daarna een glas wijn." Sanz vroeg dan regelmatig naar de verrichtingen van zijn zoon, die in de eerste selectie zat, maar geen basisplaats had onder Hiddink. Mogelijk speelde dat mee in het ontslag van de Nederlandse coach, na acht maanden bij de club. Vlak daarvoor vertelde Hiddink namelijk dat Sanz junior wellicht beter naar Mallorca of Malaga zou kunnen vertrekken. 

Voorlopig geen adviseur van PSV meer

Verder werd ook duidelijk dat Hiddink door de corona-uitbraak voorlopig zijn rol als adviseur in Eindhoven niet meer kan voorzetten. Jammer, zo stelt hij. "Want de resultaten werden de laatste tijd beter, maar dat is allemaal ondergeschikt aan andere dingen. Op dit moment is de gezondheid veel belangrijker. We moeten er nu allemaal het beste van proberen te maken. Ik heb voor mezelf een schema opgesteld om genoeg te trainen en te fietsen, want je moet wel zorgen dat je fit blijft", aldus Hiddink.

Lees ookOud-Real-voorzitter Sanz overleden aan coronavirus

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen