Canada meldt zich af voor Spelen: kans op uitstel groot

23 maart 2020, 08:01

Canada heeft besloten om definitief géén ploeg te sturen naar de Olympische Spelen van komende zomer als die gewoon doorgaan. Dat heeft het Canadees Olympisch Comité (COC) en het Paralympisch Comité (CPC) laten weten aan de organisatie. Daarmee hebben de OranjeLeeuwinnen mogelijk een concurrent minder, al lijkt de kans klein dat het evenement wel doorgang vindt.

Het land laat weten dat het de volledige medewerking en ondersteuning wil bieden aan de strijd tegen het coronavirus en daarom geen ploeg naar Tokyo wil sturen. Het Australisch Olympisch Comité liet eveneens weten ervanuit te gaan dat het toernooi met een jaar wordt uitgesteld en gaf haar sporters opdracht om de trainingsschema's aan te passen. Nederland kwam vooralsnog alleen met een open brief (zie onder).

Lees ookSpelen op de tocht voor Leeuwinnen: over vier weken een besluit

Binnen nu en vier weken wordt er in elk geval een keuze gemaakt met wat er gaat gebeuren met het toernooi. Het Internationaal Olympisch Comité IOC hield zondag een vergadering over het al dan niet doorgaan van de Olympische Spelen. De kans dat het toernooi voor de Leeuwinnen doorgaat, wordt steeds kleiner. In Japan gaat het indammen van het virus weliswaar stukken beter, maar in de rest van de wereld juist niet. Het IOC laat weten dat de gezondheid 'boven alles' gaat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen