Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'Noodscenario KNVB: twintig clubs in Eredivisie, Ajax gaat CL in'

'Noodscenario KNVB: twintig clubs in Eredivisie, Ajax gaat CL in'

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

23 maart 2020 – De KNVB is inmiddels concreet bezig met het voorbereiden van een noodscenario voor volgend seizoen - bijvoorbeeld voor als er helemaal niet meer gespeeld kan worden. Daarin zou staan dat de Eredivisie met twintig clubs gespeeld gaat worden en de Europese tickets op basis van de huidige eindstand verdeeld worden. Dat betekent dat Ajax rechtstreeks de poulefase van de Champions League ingaat.

Dat schrijft De Telegraaf. Dat is een van de scenario's als er niet meer gevoetbald kan worden voor 30 juni - het moment waarop de competities afgerond moeten zijn. RKC Waalwijk en ADO Den Haag ontlopen zodoende degradatie, maar de KNVB laat Eerste Divisie-koploper SC Cambuur en achtervolger De Graafschap wel promoveren, waardoor er volgend seizoen met twintig clubs gespeeld gaat worden op het hoogste niveau.

AZ gaat de voorronde van de Champions League in, Feyenoord rechtstreeks naar de Europa League en Willem II en PSV spelen de voorronde van de tweede competitie van Europa. In dat scenario zou er ook door de bekerfinale namelijk een streep gaan, waardoor beide ploegen een ticket verdienen. Anders zouden de Tilburgers het kind van de rekening kunnen worden. 

Deels uitspelen
Een ander scenario is – naast het nog uitspelen van de competitie (deels) zonder publiek – dat er nog een deel van de wedstrijden wordt uitgespeeld. Dan worden de inhaalwedstrijden in elk geval zo snel mogelijk afgewerkt (FC Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord) zodat alle ploegen in elk geval even veel wedstrijden hebben afgewerkt.

Lees ookKNVB denkt dat programma in Eredivisie opgeschoven wordt Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd