Gisteren gemist: geldproblemen bij Roda, Duitse 'td' voor Vitesse

23 maart 2020, 00:30   Bijgewerkt: 22 maart 2020, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 22 maart.

Roda JC in serieuze problemen: 1,2 miljoen nodig voor dit seizoen

De financiële problemen van Roda JC zijn door de coronacrises weer volop teruggekeerd. De Limburgse club was net gered van de ondergang en leek het seizoen uit te kunnen zingen, maar mede door de nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de gemeente deze maand al moeten bijspringen om het hoofd boven water te houden. Om de rest van dit seizoen vol te maken, is er nog liefst 1,2 miljoen euro (!) nodig.

'Vitesse heeft Duitse technisch directeur op de korrel'

Vitesse gaat op korte termijn een Duitse technisch directeur presenteren. Op voorspraak van clubeigenaar Valeri Oyf wordt de opvolger van Mohammed Allach – die in januari vertrok na een breuk met de clubleiding – aangesteld. Tot die tijd neemt Marc van Hintum de honneurs waar in Arnhem.

KNVB denkt dat programma in Eredivisie opgeschoven wordt

De KNVB houdt er rekening mee dat er opnieuw geschoven gaat worden met de voetbalplanning van het huidige seizoen. Dat het dan allemaal erg moeilijk wordt om het programma nog vol te maken, is ook een zekerheid. Dat vertelt Just Spee, voorzitter van de KNVB, over de rest van het speelschema.

Spelen op de tocht voor Leeuwinnen: over vier weken een besluit

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) overweegt zeer sterk om de Olympische Spelen van komende zomer uit te stellen. Naar aanleiding van het uitbreken van het coronavirus gaat het IOC kijken naar de mogelijke scenario's en hakt (pas) over vier weken een definitieve knoop door wat betreft het evenement.

Overmars: "Willen contract Gravenberch verlengen"

Ajax is nog altijd voornemens om het contract van Ryan Gravenberch op korte termijn te verlengen. De verbintenis van de middenvelder loopt in 2021 af, waardoor er veel interesse – onder andere van AS Roma – is voor de Ajacied. In november 2019 zei het talent zelf ook al dat er gesprekken liepen, toch is een overeenkomst nog altijd aan de orde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen