'Vitesse heeft Duitse technisch directeur op de korrel'

22 maart 2020, 21:47

Vitesse gaat op korte termijn een Duitse technisch directeur presenteren. Op voorspraak van clubeigenaar Valeri Oyf wordt de opvolger van Mohammed Allach – die in januari vertrok na een breuk met de clubleiding – aangesteld. Tot die tijd neemt Marc van Hintum de honneurs waar in Arnhem.

Dat schrijft De Gelderlander althans. Oyf zou samen met zijn landgenoot Yevgeni Merkel de leiding hebben genomen in het selectieproces en een Duitse technisch directeur had hun voorkeur. Wie het is, schrijft de ochtendkrant niet, omdat men 'de naam nog geheim wil houden'. De presentatie wordt vanwege het coronavirus voorlopig uitgesteld.

Allach, die in 2019 werd aangesteld, besloot om op te stappen na de aanstelling van Edward Sturing als trainer van Vitesse. De technisch directeur had de voorkeur voor Fred Rutten, met wie hij bevriend is. Hij kreeg uiteindelijk de rest van de club niet mee. Rutten zou een intens wantrouwen naar de buitenwereld met zich meebrengen en in een eerdere periode te verdedigend hebben gespeeld.

Van Hintum was van origine hoofd scouting, maar bij gebrek aan een opvolger van Allach bleef hij ook interim technisch directeur omdat er geen geschikte opvolger werd gevonden. Die is er nu gevonden, al is de naam van de Duitser nog onbekend.

Lees ookVan Hintum helpt Vitesse weer uit de brand: "Dit is de voetballerij"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen