Room teruggekeerd uit Amerika vanwege aanstaand vaderschap

22 maart 2020, 21:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eloy Room (31) is afgelopen week teruggekeerd naar Nederland. De goalie was sinds deze winter actief bij de Columbus Crew SC, maar nadat de Verenigde Staten deels werd afgesloten, besloot hij om direct terug te keren. Zijn vriendin is zwanger en half april verwacht de keeper vader te worden, waar hij – uiteraard – graag bij wil zijn.

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. Toen er een aantal staten in Amerika de lockdown werd ingeschakeld, besloot Room direct zijn spullen te pakken. "Ik had al met de club een overeenstemming dat ik terug mocht vliegen in de dagen voor de bevalling om die mee te maken. Het wordt ons eerste kindje. Maar nu had ik zoiets: ik wil terug. Stel je voor dat ik in lockdown zit en mijn vriendin zonder mij bevalt?", aldus Room, die twee duels voor zijn nieuwe Amerikaanse club speelde, waarna de competitie vanwege het coronavirus werd uitgesteld.

En dus zit hij momenteel in Nederland bij zijn vriendin. "Ze wilden liever dat ik zou blijven, maar na gesprekken stemden ze toch in", aldus Room, die vervolgens direct zijn ticket boekte. De club vroeg wel om het stil te houden op de sociale kanalen dat hij was vertrokken. "Ik ben dus een beetje als een dief in de nacht vertrokken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen