Martínez vindt op het middenveld spelen moeilijker dan achterin

Martínez vindt op het middenveld spelen moeilijker dan achterin

22 maart 2020 – Lisandro Martínez vindt de positie op het middenveld van Ajax een stuk moeilijker om in te vullen dan die als centrale verdediger. De Argentijn kwam als achterhoedespeler naar Amsterdam, maar werd daar door Erik ten Hag al vrij snel op het middenveld gezet. "Dat is een moeilijkere positie dan die van verdediger."

Dat vertelde de Argentijn tegenover Ataque Futbolero Radio. "Je moet altijd voorzichtig zijn aan de bal op het middenveld", zei Martínez tegenover het medium. "Maar de trainer had me nodig op die plek op het veld." Desondanks maakte hij een uitstekende indruk op het middenveld, waar hij het grootste deel van de duels speelde namens Ajax. "Ik voel me hier prettig."

Verder werd hem gevraagd naar zijn grootste verrassingen bij Ajax. "Iedereen is hier goed, maar Hakim Ziyech heeft me wel echt verblind", aldus Martínez, die na zijn goede start hoopt op een kans bij de nationale ploeg van Argentinië. "Ik zal daarvoor altijd mijn best doen", zei hij over zijn grote droom.

Coronavirus
Verder ging Martínez in op de verspreiding van het coronavirus, die momenteel gaande is. "Nederland heeft veel maatregelen genomen tegen het virus", aldus de multifunctionele voetballer. "Ik ben nu thuis veel aan het oefenen. Ik ren veel in het park en volg de programma's van de Ajax-trainers."

gerelateerd