Spelen op de tocht voor Leeuwinnen: over vier weken een besluit

22 maart 2020, 19:53

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) overweegt zeer sterk om de Olympische Spelen van komende zomer uit te stellen. Naar aanleiding van het uitbreken van het coronavirus gaat het IOC kijken naar de mogelijke scenario's en hakt (pas) over vier weken een definitieve knoop door wat betreft het evenement. 

Dat heeft de organisatie laten weten in een persbericht. Een van de scenario's die wordt bekeken, is het uitstellen van de Spelen. In Japan gaat het indammen van het virus weliswaar stukken beter, maar in de rest van de wereld juist niet. Het IOC laat weten dat de gezondheid 'boven alles' gaat. Op 24 juli staat de openingsceremonie vooralsnog gepland. Eerder werd met het EK 2020 al een groot sportevenement afgelast deze zomer.

De Oranje Leeuwinnen zouden komende zomer actief zijn op het voetbalgedeelte van de Olympische Spelen. Als verliezend WK-finalist bemachtigde het een rechtstreeks ticket. De kans dat ze die pas volgend jaar zomer kunnen gebruiken – wanneer het EK Vrouwen al wordt verschoven -, is steeds aannemelijker.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen