Roda JC in serieuze problemen: 1,2 miljoen nodig voor dit seizoen

Roda JC in serieuze problemen: 1,2 miljoen nodig voor dit seizoen

22 maart 2020 – De financiële problemen van Roda JC zijn door de coronacrises weer volop teruggekeerd. De Limburgse club was net gered van de ondergang en leek het seizoen uit te kunnen zingen, maar mede door de nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de gemeente deze maand al moeten bijspringen om het hoofd boven water te houden. Om de rest van dit seizoen vol te maken, is er nog liefst 1,2 miljoen euro (!) nodig.Dat schrijft De Limburger althans. De club had werktijdverkorting aangevraagd, vertelde interim-directeur Karel Bouckaert vorige week, maar dat bleek (nog) niet te gelden voor de voetbalclubs. Door alle problematiek is de club in financiële moeilijkheden geraakt en kon het de salarissen van deze maand niet meer betalen. Omdat de gemeente Kerkrade uitstel van betaling voor de stadionhuur gaf, is de club voor even uit de absolute geldzorgen.

Lees ook: Roda JC opnieuw in financiële zorgen door corona-uitbraak

Maar dat er nóg zo'n groot bedrag nodig is om de club te redden, hadden de vorige redders van de club niet verwacht. Want de 1,2 miljoen euro komt niet direct voort uit de coronacrisis. Roland Hogenelst was een van de redders, maar heeft met zijn horecabedrijf flink te lijden onder de corona-uitbraak. Zijn partner Stijn Koster wil en kan het bedrag niet in zijn eentje ophoesten, waardoor er onduidelijkheid is hoe het nu verder zal gaan. Ook Aleksei Korotaev – die nog eens twintig procent van de aandelen bezit – zou een steentje moeten bijdragen en heeft laten weten dat te willen doen, zodra hij over zijn kapitaal kan beschikken. Dat duurt echter al een flinke tijd. Ook suikeroom Frits Schrouff zou weer een steentje (moeten) bijdragen.

Tegenover Voetbal International gaf Bouckaert afgelopen week al te kennen te hopen dat de crediteuren – het geld dat de club nog moet betalen aan diverse partijen – de club goed gezind zouden zijn. De gemeente is dat voorlopig in elk geval wel. Mogelijk komt het voorbestaan van Roda JC – dat net weer bezig was met het opbouwen van de organisatie – alsnog weer in de problemen, waar de club eerder nog voor de rest van dit seizoen gered bleek. Zeker als er uit de coronacrisis eenvolgende financiële domper zou komen. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 27 oktober 2020

  2. maandag 26 oktober 2020