Eredivisie-huurlingen Feyenoord: Vente, Burger en Verdonk

Eredivisie-huurlingen Feyenoord: Vente, Burger en Verdonk

24 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil en dat geeft de kans en ook de noodzaak om de balans op te maken. Bijvoorbeeld van de door Eredivisie-clubs verhuurde spelers: hoe staan zij erop, wat hebben ze laten zien en wat zijn hun kansen richting volgend seizoen? FCUpdate.nl maakt de balans op per club. In deel III: Feyenoord.Calvin Verdonk (22)
De huurling van Feyenoord heeft het zo goed naar zijn zin in Enschede, dat hij besloot om een lonkend avontuur bij het Amerikaanse Los Angeles Galaxy in de MLS te cancelen. Calvin Verdonk koos ervoor het seizoen bij FC Twente vol te maken. De multifunctionele voetballer speelde dit seizoen speelde vrijwel altijd als linksachter, maar werd ook al een keer op het middenveld geposteerd door Gonzalo Garcia. Ondanks alle onrust, blijft Verdonk altijd staan in de basiself. Wat de verdere toekomst brengt, is op dit moment onduidelijk. Zijn contract in Feyenoord loopt in elk geval af.

Club: FC Twente
Wedstrijden: 24
Goals/assists/gele kaarten: 1 – 2 – 4 

Bart Nieuwkoop (24)
Ondanks dat Bart Nieuwkoop dit seizoen met best wat blessureleed heeft gekampt bij Willem II, maakte de back de nodige speelminuten dit seizoen. Adrie Koster heeft voor de back vrijwel altijd een basisplaats ingeruimd, mits hij inzetbaar is. Best knap in de wetenschap dat concurrent Damil Dankerlui vast onder contract staat bij de Tilburgers en vorig seizoen een van de uitblinkers was.

Club: Willem II
Wedstrijden: 20
Goals/assists/gele kaarten: 0 – 0 – 3

Wouter Burger (19)
Dick Advocaat was positief over Wouter Burger, maar erkende ook dat de middenvelder ervaring op moest doen. Excelsior bood uitkomst: vanaf de eerste minuut stond hij in de basis en werd na zijn debuut direct bestemd 'tot beste man' van het veld door Ricardo Moniz. Ook na het ontslag van de oefenmeester hield Burger zijn basisplaats: als de Eerste Divisie wordt hervat, krijgt hij ongetwijfeld de ervaring waar Advocaat op hoopte.

Club: Excelsior
Wedstrijden: 7
Goals/assists/gele kaarten: 0 – 1 – 0

Dylan Vente (20)
Wie zich vooralsnog niet heeft laten zien aan Feyenoord, is Dylan Vente. De aanvaller maakte nog geen enkel doelpunt en gaf even zo weinig assists namens RKC Waalwijk dit seizoen. Slechts een tijdje had de spits een basisplaats onder Fred Grim, op wie hij nog geen verpletterende indruk maakte. De laatste weken is hij geblesseerd, maar in de weken daarvoor mocht hij blij zijn met speelminuten als invaller. Niet direct het perspectief waar Vente en Feyenoord op hadden gehoopt…

Club: RKC Waalwijk
Wedstrijden: 18
Goals/assists/gele kaarten: 0 – 0 – 2  

Liam Kelly (24)
Bij Feyenoord was het perspectief na het vertrek van Jaap Stam al volledig verdwenen, maar ook op het derde (!) niveau in Engeland heeft hij nog geen grootse indruk gemaakt. In de FA Cup tegen Newcastle United maakte hij weliswaar een wereldtreffer, maar mede door een blessure kon hij nog geen basisplaats veroveren. Als de Rotterdammers hem tot en met de zomer van 2022 nog 650.000 euro per jaar moeten betalen, zal de penningmeester flink balen… 

Club: Oxford United
Wedstrijden: 4
Goals/assists/gele kaarten: 1 – 0 – 0

Overige huurlingen

Jordy Wehrmann (FC Dordrecht): 24 wedstrijden (1x invaller), 1x goal, 4x assist, 3x gele kaart en 1x rode kaart
Achraf El Bouchataoui (FC Dordrecht)  8 wedstrijden (1x invaller), 1x gele kaart

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 10 april 2020

  2. donderdag 9 april 2020