Maaltijdservice Heitinga: "Bij ziekenhuizen en ouderen geweest"

22 maart 2020, 17:06

John Heitinga verzorgt tijdens de coronacrisis maaltijden voor onder meer kwetsbare ouderen en zorgpersoneel. De huidige trainer van Ajax onder 19 bedacht de actie samen met een vriend. In totaal worden dagelijks tweehonderd maaltijden bezorgd. Bijvoorbeeld sterrenkoks Ron Blaauw en Eugene van Angelbeek helpen hier aan mee. "We zijn al bij politiebureaus geweest, in ziekenhuizen, bij ouderen", vertelt Heitinga.

"Mensen die het op dit moment verdienen om een steuntje in de rug te krijgen. Met onze maaltijden willen we hen gezond houden én een compliment geven", laat Heitinga weten aan het Algemeen Dagblad. "Door donaties en sponsoring kunnen we de komende drie weken vooruit. Maar we willen door zolang het nodig en totdat we dit vreselijke virus eronder hebben. We werken nu vooral in de regio Amsterdam, maar willen graag uitbreiden."

De oud-speler van Ajax, Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC hoopt daarom dat anderen zich aansluiten bij het initiatief en dat Nederland niet op slot gaat. "Want dan zullen wij ook moeten staken met de actie. Dus iedereen moet luisteren naar de richtlijnen van de overheid. Blijf zoveel mogelijk thuis en houd anderhalve meter afstand. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen