Eredivisie-huurlingen AZ: Helmer, Reijnders en Bergsma

Eredivisie-huurlingen AZ: Helmer, Reijnders en Bergsma

23 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil en dat geeft de kans en ook de noodzaak om de balans op te maken. Bijvoorbeeld van de door Eredivisie-clubs verhuurde spelers: hoe staan zij erop, wat hebben ze laten zien en wat zijn hun kansen richting volgend seizoen? FCUpdate.nl maakt de balans op per club. In deel II: AZ.Mees Hoedemakers (22)
Als een van de exponenten van Eerste Divisie-koploper SC Cambuur maakt Hoedemakers een uitstekende indruk. Hij begon alle (!) wedstrijden in de basis en maakte hij na keeper Sonny Stevens de meeste speelminuten van iedereen en ontvangt niets dan lof voor zijn optredens. Voor de Leeuwarder fans is het allang zeker: de optie wordt door SC Cambuur gelicht en dat is dan weer slecht nieuws voor de Alkmaarders.

Club: SC Cambuur
Wedstrijden: 31
Goals/assists/gele kaarten: 1 – 1 – 5

Jeremy Helmer (22)
Lang werd de technische begaafde voetballer gezien als een van de grootste talenten van de jeugdopleiding, maar dat is inimddels niet meer aan de orde. Bij De Graafschap moest hij een jaar lang ervaring op doen om alsnog door te breken, maar een vervelende blessure gooide roet in het eten. Daardoor moest hij terugkeren naar AZ om te revalideren en zit ook een doorbraak er dit seizoen niet in.

Club: De Graafschap
Wedstrijden: 12
Goals/assists/gele kaarten: 1 – 0 – 2

Tijjani Reijnders (21)
Met de erfenis van Stijn Spierings voor zich, wist de Reijnders dat zijn verhuur aan RKC Waalwijk geen eenvoudig karwei zou worden. De AZ-huurling kreeg wel direct een basisplaats van Fred Grim. Die verloor hij na vier wedstrijden weer, maar had hem de laatste wedstrijd voor de lockdown van de Eredivisie wel weer veroverd. Onveilbaar is hij nog zeker niet, al zien ze hem bij RKC Waalwijk nog altijd als een aanwinst. Maar dat is dan weer niet het niveau wat genoeg is om het volgend jaar bij AZ ook te redden...

Club: RKC Waalwijk
Wedstrijden: 8
Goals/assists/gele kaarten: 0 – 1 – 1 

Leon Bergsma (23)
Op de slotdag van de transfermarkt presenteerde FC Den Bosch Léon Bergsma als opvolger van Leo Väisänen en vrijwel direct was dat ook de vacature die hij achterin vervulde – zoals hij bij Jong AZ ook speelde in de eerste seizoenshelft. Met twee ruime zeges begon FC Den Bosch uitstekend met Bergsma achterin, al hield de ploeg sinds zijn komst nog geen enkele keer de nul. Toch zal hij een vaste kracht blijven als de Eerste Divisie weer wordt hervat.

Club: FC Den Bosch
Wedstrijden: 4
Goals/assists/gele kaarten: 0 – 0 – 1

Overige huurlingen:

Ondrej Mihalik (FC Viktoria Pilsen): 18 wedstrijden (15x invaller), 1x goal en 2x gele kaart

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020