Eredivisie-huurlingen Ajax: Lang, Magallán en Bandé

Eredivisie-huurlingen Ajax: Lang, Magallán en Bandé

23 maart 2020 – De Eredivisie ligt stil en dat geeft de kans en ook de noodzaak om de balans op te maken. Bijvoorbeeld van de door Eredivisie-clubs verhuurde spelers: hoe staan zij erop, wat hebben ze laten zien en wat zijn hun kansen richting volgend seizoen? FCUpdate.nl maakt de balans op per club. In deel I: Ajax.Lisandro Magallán (26)
Wellicht was u deze Argentijn alweer vergeten, want hoewel hij ruim een jaar geleden voor bijna tien miljoen euro en met een hoop poespas werd binnengehaald, kon hij in Amsterdam eigenlijk geen seconde overtuigen. Ook bij de Spaanse nummer veertien breekt hij vooralsnog geen potten: de verdediger heeft geen vaste basisplaats en speelt in principe alleen als anderen afwezig zijn. Hoogtepunt namens Alavés was zijn rake kopbal tegen Celta de Vigo, die uiteindelijk goed was voor de overwinning. Heel veel perspectief op een terugkeer in Amsterdam biedt deze verhuurbeurt echter niet.

Club: Deportivo Alavés
Wedstrijden: 12
Goals/assists/gele kaarten: 1 – 0 – 4

Noa Lang (20)
Door de winterse komst van Ryan Babel was Lang overbodig geworden voorin bij Erik ten Hag en mocht – zoals hij zelf ook wenste – op huurbasis vertrekken naar FC Twente. Daar had hij tot de afgelastingen onder Gonzalo Garcia een vaste basisplaats en was met een treffer tegen Sparta Rotterdam al vrij snel belangrijk. Daarna werd het al een tandje minder en kwam hij een keer negatief in het nieuws, nadat hij openlijk niet blij was met een wissel. Als de Eredivisie nog wordt hervat, kan hij nog wel heel belangrijk worden voor de Tukkers.

Club: FC Twente
Wedstrijden: 7
Goals/assists/gele kaarten: 1 – 0 – 1

Hassane Bandé (21)
Omdat hij bij Ajax niet meer op speeltijd kon rekenen en juist dat was dat hij nodig had na zijn zware blessure, vertrok Bandé tijdelijk uit Amsterdam. In Zwitserland mocht hij direct driemaal invallen in de eerste vier wedstrijden, al kon hij daarin het verschil nog niet maken. Het stilvallen van de Zwitserse competitie zal voor Bandé een flinke aderlating zijn in de strijd om een basisplaats te veroveren, aangezien wedstrijdritme juist is wat hij nodig heeft.

Club: FC Thun
Wedstrijden: 3
Goals/assists/gele kaarten: 0 – 0 – 1

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 4 april 2020

  2. vrijdag 3 april 2020

  3. donderdag 2 april 2020