'Premier League overweegt een hervatting in juni'

22 maart 2020, 11:45   Bijgewerkt: 22 maart 2020, 12:00

De Premier League ligt voorlopig in ieder geval stil tot en met eind april, maar mogelijk zal er ook in mei nog niet gespeeld kunnen worden. De organisator van de Engelse topcompetitie overweegt om de competitie vanaf 1 juni af te maken.

Dat bericht het doorgaans goed ingevoerde The Telegraph althans. Het idee is om de resterende acht speelronden in een tijdsbestek van zes weken te laten spelen, terwijl sommige teams zelfs nog een duel moeten inhalen. Een groot probleem is wel dat veel contracten van spelers op 1 juli aflopen, waardoor daar iets op gevonden zal moeten worden. Een optie zou kunnen zijn om de contracten twee weken te laten doorlopen, zodat de Premier League afgemaakt kan worden. Aan dat plan zal wel de FIFA moeten meewerken, aangezien zo'n besluit gevolgen heeft voor de hele voetbalwereld.

Het is cruciaal dat de Premier League wordt afgemaakt. Clubs verliezen anders enorme inkomsten terwijl de gigantische salarissen wel maandelijks moeten worden overgemaakt. Daardoor kunnen clubs in grote problemen komen. Het nieuwe Premier League-seizoen begint op 8 augustus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen