Mechelen en Sheffield bereiken akkoord over transfer Verrips

Mechelen en Sheffield bereiken akkoord over transfer Verrips

22 maart 2020 – Het heeft even geduurd, maar KV Mechelen en Sheffield United hebben eindelijk een akkoord bereikt over de transfer van keeper Michael Verrips naar Engeland. De Belgische club bevestigt via de eigen kanalen dat de partijen er nu eindelijk uit zijn.

'De twee partijen zijn erin geslaagd om een gemeenschappelijke basis te vinden en hebben het geschil tussen hen definitief en volledig beëindigd', schrijft Mechelen op de eigen website. De Nederlandse doelman zegde in juli zijn verbintenis bij Mechelen eenzijdig op. Vanwege de misstanden bij de Belgische club stond de keeper in zijn recht om dat te doen, was zijn gedachte. Mechelen kon zich daar niet in vinden en wilde een transfersom ontvangen voor de doelman.

Verrips tekende in augustus bij Sheffield United en dat was het moment waarop Mechelen geld begon te ruiken. De arbeidsrechtbank en de FIFA werden bij de situatie betrokken en moesten het probleem oplossen. Belgische media stellen dat de Engelse subtopper alsnog een transfersom heeft moeten betalen voor de oud-keeper van Sparta Rotterdam en MVV Maastricht.

De 23-jarige keeper kwam dit seizoen tot dusver pas één keer in actie tijdens een FA Cup-duel.

gerelateerd