Dessers hoopte op Nigeria-debuut: "Ik was aangeslagen"

Dessers hoopte op Nigeria-debuut: "Ik was aangeslagen"

22 maart 2020 – De coronacrisis zette voor Cyriel Dessers een streep door een mogelijk debuut voor Nigeria, waarvoor hij voor het eerst een uitnodiging kreeg. Door het coronavirus ging de trip naar Afrika echter niet door. Dat was een grote teleurstelling voor de spits van Heracles Almelo.De aanvaller keek uit naar zijn mogelijke debuut, maar zag die droom bruut uiteen spatten. "Poeh, in het begin was dat mentaal wel zwaar. Ik was wel even aangeslagen, want dat zou het mooiste moment uit mijn carrière zijn geweest. Maar natuurlijk zijn er nu veel belangrijkere dingen aan de hand, voor iedereen. Dat debuut kan wel even wachten", stelt hij tegenover de NOS.

Dessers zit nu thuis, waar hij zo fit mogelijk probeert te blijven. "Ik heb snel nog even mijn eigen gym aangeschaft. Nee, geen gewichten en halters. Een springtouw, een buikspierroller en van die elastieken bandjes. Simpele dingen waarmee je krachttraining kunt doen met je eigen lichaamsgewicht." Ook door middel van hardlopen probeert Dessers enigszins de conditie vast te houden.

Gemakkelijk is dat niet, vertelt de Heracles-spits. "Het moeilijkste vind ik dat er geen einddatum is: het kan een maand duren, maar ook langer. Natuurlijk mis ik het voetballen, de trainingen. Maar ik ben deze week een keer naar de Veluwe gereden om te hardlopen. Dat vond ik eigenlijk heel mooi, zo door het bos en de heidevelden. Hopelijk kan ik zo nog wat meer van de Veluwe zien."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020